poniedziałek, 2 maja 2016

Pieczeń ziemiaczano serowa

1 kg ziemniaków
400g greckiej fety
3 jajka
1 pęczek koperku
bułka tarta
kawałek masła
sól i czarny pieprz
Ziemniaki umyłam i ugotowałam w mundurach. Po ostudzeniu dodałam jajka, ser 
i za pomocą blenera przemieniłam wszystko na gładką masę. Dodałam dużo pieprzu, posiekany koperek, sól i przełożyłam do keksówki którą wysmarowałam masłem i wysypałam bułką tartą. 
Piekłam 30 minut w 190 stopniach z termoobiegiem. 
Najpyszniej smakuje z mizerią.

4 komentarze:

  1. świetny pomysł, szczerze mówiąc to nie wpadłabym na połączenie fety i ziemniaków w pieczeni ;)
    zapraszam do udziału w konkursie - http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2016/04/konkurs-wiosna-na-talerzu-z-green.html

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo pomysłowa pieczeń:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kocham ziemniaki w każdej postaci. Ser feta takoż. Może jutro popełnię taka pieczeń :)

    OdpowiedzUsuń