niedziela, 17 listopada 2013

Biały grzaniec

300 ml białego wytrawnego wina
sok z jednej mandarynki
3-4 plasterki świeżego imbiru
3 łyżeczki miodu lipowego
kilka goździków
laska cynamonu 
plasterki mandarynki do dekoracji
Wszystkie składniki wymieszałam trzepaczką w garnuszku. By miód nie stracił swoich właściwości  pilnowałam by wino było bardzo ciepłe ale by się nie zagotowało. Przelałam do kieliszków i udekorowałam plasterkami mandarynki. 
W takim towarzystwie listopad nie jest straszny.

3 komentarze:

  1. Hej :)

    Macie może jakiś pomysł na wigilijne danie? I chcielibyście podzielić się z innymi?
    Zapraszam do publikowania linków do potraw (oczywiście przekierowujących na waszą stronkę) na fanpagu fb: "Dania które muszą znaleźć się na Wigilijnym stole"

    https://www.facebook.com/daniaktoremuszaznalezcsienawigilijnymstole

    OdpowiedzUsuń
  2. Takiego jeszcze nie próbowałam, musi być pyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Z białym winem jeszcze nie piłam, ale na pewno się skuszę :)

    OdpowiedzUsuń