300 ml białego wytrawnego wina
sok z jednej mandarynki
3-4 plasterki świeżego imbiru
3 łyżeczki miodu lipowego
kilka goździków
laska cynamonu
plasterki mandarynki do dekoracji
Wszystkie składniki wymieszałam trzepaczką w garnuszku. By miód nie stracił swoich właściwości pilnowałam by wino było bardzo ciepłe ale by się nie zagotowało. Przelałam do kieliszków i udekorowałam plasterkami mandarynki.
W takim towarzystwie listopad nie jest straszny.
Hej :)
OdpowiedzUsuńMacie może jakiś pomysł na wigilijne danie? I chcielibyście podzielić się z innymi?
Zapraszam do publikowania linków do potraw (oczywiście przekierowujących na waszą stronkę) na fanpagu fb: "Dania które muszą znaleźć się na Wigilijnym stole"
https://www.facebook.com/daniaktoremuszaznalezcsienawigilijnymstole
Takiego jeszcze nie próbowałam, musi być pyszny :)
OdpowiedzUsuńZ białym winem jeszcze nie piłam, ale na pewno się skuszę :)
OdpowiedzUsuń