piątek, 19 maja 2017

Zapiekane awokado

1 duże awokado
1 średniej wielkości pomidor
1 młoda cebula ze szczypiorkiem
kilka gałązek natki pietruszki
3 kopiaste łyżki startego sera bursztyn
1 duży ząbek czosnku
sól i pieprz
Umyte awokado przekroiłam na pół, wyrzuciłam pestkę i delikatnie wyjęłam miąższ by nie naruszyć skórki. Awokado wrzuciłam do miski i dodałam pokrojonego w kostkę pomidora, wyciśnięty czosnek,  drobno posiekaną cebulę ze szczypiorkiem, natkę i 1,5 łyżki sera. Posoliłam, dodałam dużo pieprzu i dokładne wymieszałam a potem  przełożyłam do łódeczek ze skórki, wierzch posypałam pozostałym serem. Zapiekałam 15 minut w 180 stopniach.


4 komentarze:

  1. Lubię wszystko, co z zapiekanym serem :) Gdyby ser jako tako się tak szybko nie nudził, jadłbym go bez niczego, garściami! :)

    OdpowiedzUsuń