piątek, 20 lutego 2015

Boczniakof boeuf

1 kg boczniaków
4 duże cebule cukrowe
4 szklanki bulionu warzywnego
1/2 łyżeczki słodkiej, wędzonej papryki
3 łyżeczki słodkiej, łagodnej papryki
2 łyżeczki pieprzu cayenne
3 kopiaste łyżki koncentratu pomidorowego
sól, olej
mąka
Cebulę pokroiłam w grubą kostkę i zeszkliłam na patelni a potem przerzuciłam do garnka. Na tej samej patelni obsmażyłam na złoty kolor pokrojone w spore kawałki grzyby które przesypałam mąką. Obsmażone wrzuciłam do garnka z cebulą. Dodałam przyprawy i bulion a gdy wszystko się zagotowało dorzuciłam koncentrat. Całość pyrkotała na małym ogniu ok 30 minut.  
Jak każde danie jednogarnkowe najlepsze po kilku godzinach.



1 komentarz: