wtorek, 10 września 2013

Duszone podgrzybki

1/2kg podgrzybków
2-3 łyżki masła
2 duże cebule
4 ząbki czosnku
oliwa, sól i pieprz
Pokroiłam cebulę w  kostkę i przyrumieniłam na niewielkiej ilości oliwy 
i zaraz potem dodałam pokrojony dość drobno czosnek. Gdy to ładnie się połączyło dodałam masło i wrzuciłam oczyszczone i pokrojone na średniej wielkości kawałki grzyby. Cały czas mieszając i pilnując by się nawet odrobinę nie przypaliły, na niewielkim ogniu dusiłam podgrzybki ok 20-25 minut. Doprawiłam do smaku. Wszystko pod czujnym okiem mojego męża bo to on jest specjalistą od grzybów w naszym domu. Do tego wystarczy kawałek świeżej bułki i kieliszek stołowego, czerwonego wina.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz