niedziela, 1 stycznia 2017

Sałatka ziemniaczana

6 średniej wielkości ziemniaków
1 niewielka cebula cukrowa
1 mały pęczek szczypiorku
1 pęczek koperku
1 puszka groszku konserwowego
4 spore ogórki kiszone
sok z połówki cytryny
3 łyżki oliwy
sól i pieprz
Ziemniaki ugotowałam w mundurkach, ostudziłam a potem obrałam i pokroiłam w kostkę.  Obraną i pokrojoną w kostkę cebulę wrzuciłam na sitko i przelałam wrzątkiem- staje się mniej inwazyjna. Wszystkie składniki wymieszałam w misce, posiekany koperek, pokrojony szczypiorek, groszek, pokrojone w kostkę ogórki, ziemniaki i cebulę. Dodałam oliwę, sok z cytryny, posoliłam i dałam dużo pieprzu. Po wymieszaniu schłodziłam kilka minut w lodówce.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz