niedziela, 30 października 2016

Jesienna sangria

2 butelki białego, półwytrawnego wina
1,5 puszki piwa imbirowego
330 ml- mała butelka, cydru jabłkowego na miodzie
1 gruszka
1 jabłko
1 mandarynka
2 łyżki miodu
2 łyżeczki goździków
3-4 cm imbiru pokrojonego w plasterki
3 laski cynamonu
Do dużego słoja wrzuciłam pokrojone w dużą kostkę gruszkę i jabłko, dodałam pokrojoną w plastry mandarynkę. Miód wymieszałam w szklance w niedużej ilości wina i wlałam do słoja, wymieszałam i dodałam resztę składników. Wymieszałam i odstawiłam na 5 godzin w chłodne miejsce.

1 komentarz:

  1. Rewelacja! W czasach mojej młodości podobne pijaliśmy na domówkach :)

    OdpowiedzUsuń