poniedziałek, 17 sierpnia 2015

Sałatka z gruszką, kurkami i jarmużem

1 duża twarda gruszka
1 duża garść jarmużu
250g kurek
2 ząbki czosnku
1 mała cebula cukrowa
pieprz, sól
olej rzepakowy
Umyte kurki wrzuciłam na patelnię gdzie już na oleju rumieniła się cebula. Lekko je poddusiłam, ok 10 minut, dodałam wyciśnięty czosnek i umyty jarmuż. Kilka razy wymieszałam i trzymałam na patelni następne 7-10 minut. W tym czasie obrałam gruszkę i pokroiłam ją w kostkę. Gdy kurki były rumiane 
a jarmuż miękki dodałam gruszkę. Wymieszałam, doprawiłam solą 
i pieprzem i wyłożyłam na talerze.

1 komentarz:

  1. Prezentuje się wyśmienicie :)
    Zapraszam do udziału w akcji: Pora na kurki 2015
    http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/pora-na-kurki-2015
    http://smakowitejadlo.com/

    OdpowiedzUsuń