czwartek, 14 sierpnia 2014

Arbuzowa margarita

50ml tequili
40ml likieru triple sec cointreau
sok z całej cytryny
1 szklanka pokrojonego arbuza bez pestek
garść kostek lodu
Wszystkie składniki zmiksowałam i przelałam do dużego kieliszka, którego rant obtoczyłam w soli uprzednio maczając go w wodzie. Doskonała.

4 komentarze:

  1. mmm wyglada pysznie....mam jeszcze pytanko odnoscie sernika smiertelnie czekoladowego,wiem,ze pieklas go juz jakis czas temu,ale czy pamietasz jaki rozmiar tortownicy uzylas?pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hmm... taka tradycyjna tortownica 24-25 cm :)

      Usuń
    2. dziekuje za odpowiedz,taka mam w domu,wiec jutro zabieram sie za to czekoladowe cudo,pozdrowienia!

      Usuń
  2. Na upalne lato- napój idealny ;)
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń