piątek, 14 marca 2014

Makaron z boczniakami i tymiankiem

500g boczniaków
1 pęczek świeżego tymianku
1 mała cebula
3 ząbki czosnku
oliwa z oliwek, 
sól, czarny pieprz
250g makaronu, ja wybrałam wstążki z papryką
Na rozgrzaną oliwę, na patelnię wrzuciłam posiekaną drobno cebulę i ząbek czosnku. Gdy się zarumieniły dorzuciłam pokrojone w paski grzyby i 1/3 posiekanego tymianku. Dusiłam bez przykrywania, lekko mieszając ok 10-15 minut. Po tym czasie dodałam wyciśnięty pozostały czosnek, posiekany tymianek,  pieprz i na końcu sól.  Makaron ugotowałam wg przepisu na opakowaniu i ugotowany dorzuciłam do boczników. Wymieszałam.


1 komentarz:

  1. Uwielbiam boczniaki, na pewno wypróbuje Twoj przepis. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń