1 puszka skondensowanego, słodzonego mleka
ok 100 g miękkiego masła
6 dużych, okrągłych wafli
Chyba nie ma osoby która nie zna tych wafelków.
Ale jak to mówią od przybytku głowa nie boli, więc przepis ląduje na blogu.
Mleko gotowałam w puszce 3 godziny, od czasu do czasu dolewając wody by puszka była cała przykryta. Po ugotowaniu powstały kajmak wyłożyłam do miski
i ostudziłam a potem zmiksowałam z masłem. Przełożyłam masą wafle, przykryłam papierem śniadaniowym i obciążyłam encyklopedią. I tak czekały do rana.
Smak dzieciństwa <3
OdpowiedzUsuńO nieeeee moje ulubione 🌟
OdpowiedzUsuńja jeszcze dodaję sok z cytryny i godny alkohol
OdpowiedzUsuńCytryna mi nie pasuje ale alkohol jak najbardziej :D
Usuń