niedziela, 5 maja 2013

Grillowane szaszłyki z krewetek

Fanem dań z grilla nigdy nie byłam, ale to jem z ogromną przyjemnością. 
krewetki królewskie, gotowane i obrane
świeży ananas
oliwa
papryka słodka
pieprz cayenne
Ilości są trudne do podania, na patyczek wchodzą 3 duże krewetki i 3-4 kawałki ananasa. Krewetki z ogonkami i obranego,pokrojonego na kawałeczki ananasa wrzuciłam do miski, polałam odrobiną oliwy i dodałam przyprawy. I tak to sobie postało wymieszane ok 20-30 minut. Po tym czasie nabiłam na patyczki 
i ułożyłam na grillu. Szaszłyki mają być ostre więc trzeba użyć pieprzu tyle by mieć radość z jedzenia ale nie płakać nad talerzem. 


2 komentarze:

  1. Smaczna przekąska!Idealna na majówkę :)

    Ze słonecznymi pozdrowieniami,

    Agata

    OdpowiedzUsuń