sobota, 7 stycznia 2012

Krewetki w maśle

ok 1 kg dużych krewetek tygrysich, mogą być mrożone  
1-1,5 kostki masła
1-2 główki czosnku, ja lubię dużo
1 garść suszonej bazylii 
kilka listków kolendry do dekoracji
Lekko rozmrożone krewetki wyrzuciłam do brytfanki i przykryłam kołdrą 
z pokrojonego masła. Dodałam wyciśnięty czosnek i bazylię. Wsadziłam do piekarnika rozgrzanego do 22 stopni i trzymałam tak długo aż masło się całkowicie rozpuściło a woda wyparowała. Takie danie postawiłam na stole 
w towarzystwie białego wina i dużej ilości bagietki. Najfajniejsze jest maczanie bagietki w rozpuszczonym maśle, zagryzanie krewetką…maczanie, zagryzanie, popijanie.
I tak przez cały wieczór

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz