niedziela, 23 października 2011

Cieciorka z fasolką pachnące Indiami

Jednopatelniowiec na chłodne wieczory
ok 250 cieciorki
1 puszka czerwonej fasoli
2-3 ząbki czosnku
1 łyżka słodkiej papryki
1 puszka pomidorów w kawałkach
1 malutki kartonik przecieru
1 cała torebka Bombay Masala Kotanyi
Cieciorka moczyła się całą noc a potem została ugotowana.
Na niewielkiej ilości oliwy podsmażyłam wyciśnięty czosnek.
Wsypałam do niego paprykę i mieszałam aż zrobiła się jednolita pasta. Dodałam pomidory i przyprawę. I tak to sobie kilka długich minut pyrkotało aż zgęstniało. Zaraz potem dodałam cieciorkę i fasolę. I znowu trochę po pyrkotało i postało sobie wespół zespół kilka godzin. Zrobiłam rano, więc do obiadu zdążyło się przegryźć nabierając magicznej mocy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz