środa, 26 lutego 2014

Tatar z dorsza i awokado

300 g świeżego dorsza (filet bez skóry)
1/2 dużego, średnio dojrzałego awokado
1 mały pęczek natki pietruszki
1 szalotka
sok z 1 dużej cytryny
1/2 łyżeczki białego pieprzu
4 łyżki oleju rzepakowego
sól morska
kapary do dekoracji
Rybę umyłam rozłożyłam na folii spożywczej, obsypałam solą morską i skropiłam sokiem z połowy cytryny. Zawinęłam szczelnie folię i włożyłam dorsza na godzinę do lodówki. Obrane awokado, szalotkę i natkę posiekałam dość drobno, dodałam ciut soli, pieprz, olej i resztę soku z cytryny. 
Wymieszałam i odstawiłam. Gdy wyjęłam rybę z lodówki, posiekałam ją drobno 
i wymieszałam z resztą składników. Udekorowałam kaparami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz