środa, 9 stycznia 2013

Tatar z bakłażana z musem paprykowym

1 duży bakłażan
1 duża czerwona papryka
1/2 małej czerwonej cebuli
1/2 filiżanki drobno posiekanego szczypiorku
kilka kropel tabasco
pieprz, sól
Bakłażana pokrojonego wzdłuż na ćwiartki i paprykę przekrojoną na pół upiekłam w piekarniku ( ok 20-30 minut w 200 stopniach) Gdy były jeszcze ciepłe pozbawiłam je skórki. Bakłażana drobno posiekałam, dodałam posieką cebulę 
i szczypior, pieprz i sól. Paprykę zmiksowałam na puch z tabasco. Ma być ostra ale bez przesady. Przykryłam bakłażana musem i schłodziłam. Na ciepłej grzance z razowca smakuje wyśmienicie.

2 komentarze:

  1. Szczególnie na podniebieniu, namawiam do produkcji bo robi się dość szybko :)

    OdpowiedzUsuń