sobota, 14 maja 2011

Czerwony pasztet z soczewicy


1 szklanka czerwonej soczewicy
2 szklanki wody
2 marchewki
1 papryka
garść pomidorków koktajlowych
kilka czarnych oliwek
1 szalotka
ok 100 g masła
3-4 roztrzepane jajka
curry, sól, chilli
Przepis zainspirowany opowieścią Agnieszki Kręglickiej w Wysokich Obcasach
Soczewicę gotowałam w wodzie tak długo aż rozgotowała się na papkę.
Warzywa posiekane udusiłam na oliwie z oliwek na patelni.
Wszystko razem zmiksowałam, dodałam masło i przyprawy
-ma być ostro i egzotycznie.
Dodałam jajka które łagodzą smak.
Mieszanka ma mieć konsystencję taką jak masa na placki ziemniaczane.
Wylałam do keksówki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką.
Piekłam na ok. 30 min w 180 stopniach

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz