niedziela, 22 lutego 2009

Trufle mocno czekoladowe

Dla wszystkich maniaków czekolady 
1/4 szklanki słodkiej 30 % śmietanki
2 tabliczki gorzkiej czekolady
1 duża filiżanka wiśni z nalewki bądź likieru
1 opakowanie czipsów kokosowych ok 100g
10 herbatników
kakao, cukier puder
Śmietankę zagotowałam, rozpuściłam w niej czekoladę, gdy trochę ostygła wrzuciłam wiśnie (bez pestek), dodałam pocięte czipsy i herbatniki pokruszone na pył. Włożyłam do lodówki na ok pól godziny. Po wyjęciu ulepiłam trufelki, turlając jedne w talerzu z kakao, a drugie w cukrze pudrze. Ułożyłam w papilotkach na talerzu i znów włożyłam do lodówki, tym razem na kilka godzin.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz