niedziela, 15 marca 2015

Serowe kopytka z sosem z rukoli

1,5 szklanki startego drobno grana padano
1 jajko
7-8 kopiastych łyżek mąki
ok 1/2 szklanki wody
ok 50g rukoli
3 ząbki czosnku
1/2 szklanki oliwy
Z sera, jajka, mąki i wody zagniotłam elastyczne, miękkie ciasto które podzieliłam na 3 części. Z każdej z nich uformowałam wałeczek o średnicy mniej więcej 1,5 -2 cm i pokroiłam go pod kątem na niewielkie kluseczki. Wrzuciłam do gotującej, osolonej wody i gotowałam ok 5-7 minut po tym jak wypłynęły. 
Do blendera wrzuciłam rukolę, oliwę i czosnek i zmiksowałam. I takim lekkim sosem polałam kopytka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz