500g malin
200g śmietanki 36 %
4 łyżki drobnego cukru
laska wanilii
Odsypałam garść malin a resztę zmiksowałam. Śmietankę ubiłam na sztywno pomalutku dodając do niej cukier a na końcu przekroiłam laskę wanilii wzdłuż
i dodałam do śmietany waniliowe ziarenka. Na samym końcu dodałam zmiksowane maliny. Całość rozlałam do silikonowych foremek na muffiny i trzymałam
w zamrażalniku 3 godziny. Pozostałe maliny podzieliłam na pół i znów cześć zmiksowałam by były dodatkowym sosem. Reszta razem z listkami mięty tworzyła dekorację.
wyglądają bajecznie!! :)
OdpowiedzUsuńA w jaki sposób te piękne babeczki zostały wyciągnięte?
OdpowiedzUsuńCałkiem łatwo wyskoczyły z silikonowych foremek, wystarczyło foremkę lekko odgiąć :)
UsuńFenomenalnie wyglądają!
OdpowiedzUsuń