wtorek, 15 lipca 2014

Malinowe babeczki lodowe

500g malin
200g śmietanki 36 %
4 łyżki drobnego cukru
laska wanilii
Odsypałam garść malin a resztę zmiksowałam. Śmietankę ubiłam na sztywno pomalutku dodając do niej cukier a na końcu przekroiłam laskę wanilii wzdłuż 
i dodałam do śmietany waniliowe ziarenka. Na samym końcu dodałam zmiksowane maliny. Całość rozlałam do silikonowych foremek na muffiny i trzymałam 
w zamrażalniku 3 godziny. Pozostałe maliny podzieliłam na pół i znów cześć zmiksowałam by były dodatkowym sosem. Reszta razem z listkami mięty tworzyła dekorację.

4 komentarze:

  1. A w jaki sposób te piękne babeczki zostały wyciągnięte?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Całkiem łatwo wyskoczyły z silikonowych foremek, wystarczyło foremkę lekko odgiąć :)

      Usuń