3 duże laski rabarbaru
4 łyżeczki cukru
2 jajka
1/2 szklanki gładkiego kefiru
1/2 szklanki oleju z pestek winogron
1/2 szklanki cukru
1 szklanka mąki owsianej
1/2 maki pszennej
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka płaska sody oczyszczonej
1 łyżeczka płaska proszku do pieczenia
3/4 tabliczki czekolady deserowej
Rabarbar obrałam, pocięłam w kawałeczki i posypałam czterema łyżeczkami cukru. Odstawiłam na bok. Jajka wymieszałam z olejem i kefirem i wlałam do miski
z pozostałymi składnikami. Wymieszałam łyżką i dodałam rabarbar.
Masę rozłożyłam do silikonowych form na babeczki i każdą z nich posypałam startą na tarce czekoladą. Piekłam ok 25 minut w 170 stopniach.
rabarbar <3
OdpowiedzUsuńMmm, rozkoszne... :)
OdpowiedzUsuń