czwartek, 22 czerwca 2017

Gulasz warzywny ze szparagami

1 pęczek zielonych szparagów
500g pieczarek
3 cukrowe cebule
2 garście żółtej, szparagowej fasolki
3 pomidory malinowe
1 pęczek pietruszki
1 płaska, łyżeczka  ostrej papryki
1 łyżeczka curry
sól, olej rzepakowy
koperek do dekoracji
Na patelni rozgrzałam 3 łyżki oleju i po chwili wrzuciłam pokrojoną grubo cebulę i umyte, pokrojone na połówki pieczarki. Dusiłam tak długo, aż wszystko stało się mocno złote. W połowie tego czasu ok po 12 minutach dodałam do pieczarek paprykę i curry. Na koniec wrzuciłam posiekaną natkę.  Szparagi i fasolkę umyłam i pokroiłam na kawałki (ok 3-4 cm) a następnie wrzuciłam do garnka i zalałam taką ilością wody by je tylko lekko przykryła. Posoliłam i gotowałam ok 5 minut. Po tym czasie odlałam połowę wody, dodałam pieczarki z cebulą i pokrojone pomidory. Całość gotowałam pod przykryciem jeszcze ok 30 minut.


2 komentarze:

  1. No no, wygląda zachęcająco ;) Spróbuję w weekend podać mężowi ;)

    OdpowiedzUsuń