1 duże awokado
1 średniej wielkości pomidor
1 młoda cebula ze szczypiorkiem
kilka gałązek natki pietruszki
3 kopiaste łyżki startego sera bursztyn
1 duży ząbek czosnku
sól i pieprz
Umyte awokado przekroiłam na pół, wyrzuciłam pestkę i delikatnie wyjęłam miąższ by nie naruszyć skórki. Awokado wrzuciłam do miski i dodałam pokrojonego w kostkę pomidora, wyciśnięty czosnek, drobno posiekaną cebulę ze szczypiorkiem, natkę i 1,5 łyżki sera. Posoliłam, dodałam dużo pieprzu i dokładne wymieszałam a potem przełożyłam do łódeczek ze skórki, wierzch posypałam pozostałym serem. Zapiekałam 15 minut w 180 stopniach.
Wygląda apetycznie! :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńLubię wszystko, co z zapiekanym serem :) Gdyby ser jako tako się tak szybko nie nudził, jadłbym go bez niczego, garściami! :)
OdpowiedzUsuńTeż lubię zapiekany ser :D
Usuń