1 kg ziemniaków
400g greckiej fety
3 jajka
1 pęczek koperku
bułka tarta
kawałek masła
sól i czarny pieprz
Ziemniaki umyłam i ugotowałam w mundurach. Po ostudzeniu dodałam jajka, ser
i za pomocą blenera przemieniłam wszystko na gładką masę. Dodałam dużo pieprzu, posiekany koperek, sól i przełożyłam do keksówki którą wysmarowałam masłem i wysypałam bułką tartą.
Piekłam 30 minut w 190 stopniach z termoobiegiem.
Najpyszniej smakuje z mizerią.
świetny pomysł, szczerze mówiąc to nie wpadłabym na połączenie fety i ziemniaków w pieczeni ;)
OdpowiedzUsuńzapraszam do udziału w konkursie - http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2016/04/konkurs-wiosna-na-talerzu-z-green.html
bardzo pomysłowa pieczeń:)
OdpowiedzUsuńKocham ziemniaki w każdej postaci. Ser feta takoż. Może jutro popełnię taka pieczeń :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajna propozycja :-)
OdpowiedzUsuń