piątek, 19 lutego 2016

Sałatka owocowa

3 grube plastry świeżego ananasa
2 gruszki
3 kiwi
1 pomarańcza
niewielka kiść czerwonych winogron 
1 dojrzałe mango
1 duży pęczek mięty
sok z połówki cytryny
opcjonalnie:
1 kieliszek białego półwytrawnego wina
1 łyżka miodu akacjowego
Wszystkie owoce umyłam, obrałam ze skórki - oczywiście za wyjątkiem winogron, pozbawiłam pestek czy też gniazd nasiennych i pokroiłam w grubą kostkę. Dodałam posiekaną miętę i sos zrobiony z soku z cytryny, miodu i wina. Odstawiłam na 2 godziny do lodówki. W wersji dla nieletnich i śniadaniowej można zrezygnować z wina i miodu, sam sok z cytryny ładnie skontrastuje smaki owoców.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz