1 duża twarda gruszka
1 duża garść jarmużu
250g kurek
2 ząbki czosnku
1 mała cebula cukrowa
pieprz, sól
olej rzepakowy
Umyte kurki wrzuciłam na patelnię gdzie już na oleju rumieniła się cebula. Lekko je poddusiłam, ok 10 minut, dodałam wyciśnięty czosnek i umyty jarmuż. Kilka razy wymieszałam i trzymałam na patelni następne 7-10 minut. W tym czasie obrałam gruszkę i pokroiłam ją w kostkę. Gdy kurki były rumiane
a jarmuż miękki dodałam gruszkę. Wymieszałam, doprawiłam solą
i pieprzem i wyłożyłam na talerze.
Prezentuje się wyśmienicie :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do udziału w akcji: Pora na kurki 2015
http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/pora-na-kurki-2015
http://smakowitejadlo.com/