6-7 niewielkich młodych ziemniaków
2-3 garście mieszanki sałat: rukoli, roszponki, radicchio i sałaty lodowej
2 gałązki pomidorków koktajlowych
1 garstka listków bazylii
sok z połowy cytryny
1 filiżanka pestek z dyni
sól i świeżo mielony pieprz
oliwa
Ziemniaki umyłam i ugotowałam w łupinkach, gdy wystygły obrałam i pokroiłam
w plasterki. Sałatę opłukałam, osuszyłam i ułożyłam na talerzu, dodałam przekrojone na pół pomidory i ziemniaki. Z 3-4 łyżek oliwy, soku z cytryny, soli i posiekanej bazylii zrobiłam sos którym polałam sałatę. Pestki z dyni uprażyłam na mocno rozgrzanej patelni i posypałam całość a na końcu wszystko jeszcze wykończyłam świeżo mielonym pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz