niedziela, 8 lutego 2015

Serowe mini pączki

230g mąki
150g  białego sera ( dałam 3 kopiaste łyżki tłustego twarogu)
100g drobnego cukru do wypieków
50g skórki pomarańczowej
1 duże jajko
1 płaska łyżeczka sody
olej do smażenia
cukier puder
Ze wszystkich składników zagniotłam gładkie, elastyczne ciasto. Uformowałam niewielkie kuleczki wielkości kasztanów. W głębokiej patelnie rozgrzałam taką ilość oleju by wsadzony pączek był zamoczony w nim w połowie. Wyszły bardzo pyszne, słodkie i lekko gliniaste pączusie. Osuszyłam na papierowych ręcznikach.Jeszcze ciepłe posypałam cukrem pudrem. Przepis znalazłam na stronie Małej Cukierenki ale nie byłabym sobą gdybym go trochę nie zmieniła.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz