czwartek, 16 maja 2013

Łosoś w truskawkach

Bardzo prosta ale pyszna sałata
250g łososia bez skóry
2 duże garście rukoli
kilka truskawek
kilka gałązek koperku
oliwa z oliwek
sól morska
pieprz grubo mielony
2-3 łyżki jogurtu greckiego
Łososia ułożyłam na papierze do pieczenia, obsypałam solą morską i pieprzem. Wsadziłam do piekarnika ustawionego na 200 stopni na ok 25 minut. 
Umyłam rukolę, ułożyłam na talerzach i skropiłam oliwą. Truskawki przekrojone na pół ułożyłam obok rukoli. Upieczony łosoś porcjowany widelcem wylądował 
na talerzu. Tuż obok jogurt i koperek i znów odrobina pierzu.
 Połączenie przepyszne.

1 komentarz:

  1. łosoś z truskawkami, no nie to jest cudne !! marzę o takim obiadku *-*

    OdpowiedzUsuń