Bezmięsna odsłona popularnego jednogarnkowca
1 papryka czerwona
1 papryka zielona
1 papryka pomarańczowa
1 mała cukinia
3 średnie pomidory
1 puszka pokrojonych pomidorów w zalewie
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
1 puszka cieciorki
oliwa
1 opakowanie przyprawy Kotanyi Salsa de Yucatan
Paprykę, cukinię i pomidory pokroiłam w kostkę i wrzuciłam do garnka na rozgrzaną oliwę, gdy papryka stała się miękka wrzuciłam resztę składników.
Na małym gazie wszystko sobie pyrkotało ok 45 minut.
Już na talerzu udekorowałam kukurydzianymi nachos.
Teoretycznie gotowe, praktycznie najlepiej zrobić dzień przed podaniem by nabrało magii.
Mmm, pyszne danie :) Do nachos pasuje idealnie.
OdpowiedzUsuń