Jednopatelniowiec na chłodne wieczory
ok 250 cieciorki
1 puszka czerwonej fasoli
2-3 ząbki czosnku
1 łyżka słodkiej papryki
1 puszka pomidorów w kawałkach
1 malutki kartonik przecieru
1 cała torebka Bombay Masala Kotanyi
Cieciorka moczyła się całą noc a potem została ugotowana.
Na niewielkiej ilości oliwy podsmażyłam wyciśnięty czosnek.
Wsypałam
do niego paprykę i mieszałam aż zrobiła się jednolita pasta. Dodałam
pomidory i przyprawę. I tak to sobie kilka długich minut pyrkotało aż
zgęstniało. Zaraz potem dodałam cieciorkę i fasolę. I znowu trochę po pyrkotało i postało sobie wespół zespół kilka godzin. Zrobiłam rano,
więc do obiadu zdążyło się przegryźć nabierając magicznej mocy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz