czwartek, 24 marca 2016

Zielona sałatka z ziemniakami

6 dużych ziemniaków
1 duża garść rukoli
1 pęczek tajskiej bazylii
1 opakowanie kiełków brokuła, 50g
1 średniej wielkości czerwona cebula
4 łyżki oliwy z oliwek
sok z połowy cytryny
kilka kropel octu winnego
pieprz czarny
sól
Ziemniaki ugotowałam w łupinach, wystudziłam, obrałam i pokroiłam w grubą kostkę. Oliwę wymieszałam z solą, pieprzem, octem i sokiem z cytryny, polałam tym ziemniaki  i dobrze wymieszałam by sos je oblepił dokładnie. Dodałam pokrojoną w cienkie paseczki cebulę, podartą na kawałki rukolę, bazylię 
i kiełki. Znów wymieszałam i wstawiłam na 15 minut do lodówki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz